Mobicar

Home Col·laboradors Sigues sostenible
Sigues sostenible

La funció ecològica i social

En ple debat sobre els anys que queden al petroli, la proliferació d’energies renovables, del retorn a modes de vida més sostenibles, neix mobicar, un portal que pretén facilitar a conductors i acompanyants, l’ús compartit del vehicle. En els últims anys, hi ha hagut canvis significatius en el mode de vida de molts països industrialitzats. La globalització, la millora de les comunicacions, han fet que sigui normal els desplaçaments diaris per anar a treballar o estudiar, així com les llargues distàncies que es recòrren per anar de vacances. Però aquests desplaçaments es fan deixant una gran petjada ecològica. Un vehicle conduit per una sola persona representa un gran consum i una contaminació en aquest món tant gran però alhora tant petit.

 

foto de vacances


El transport suposa un 40 % de les emissions de carboni a l'atmosfera. És normal agafar el cotxe per anar a treballar, per anar a la universitat, o per anar a comprar al super. També utilitzem molt sovint el vehicle per visitar amics o familiars i molt sovint també fem grans distàncies per anar de vacances. Encara que hi ha mitjans de transport més ecològics, com caminar, anar amb bici... el vehicle privat acostuma a ser l'opció més còmode i més ràpida. 

Una altra opció és el transport públic, que et permet descansar en el trajecte, llegir o parlar amb els qui tens al costat. El transport públic però, a vegades és més lent que el vehicle privat, va massificat en hores puntes i en d’altres és practicament inexistent degut a la poca freqüència de viatges.

Des de mobicar plantegem una tercera via, entre el transport en vehicle privat i el transport públic. Viatjar amb la comoditat i rapidesa d’un vehicle privat però compartint les despeses. A més de la millora ecològica que això representa pot a la vegada ser un factor de socialització en una societat cada vegada més individualista.

Des de mobicar no pretenem, encara que recomanem l’ús de modes de transport més sostenibles, canviar el sistema actual, simplement volem promoure un canvi d’hàbits i millorar en la mesura que sigui possible l’ús del vehicle privat per una sola persona.