Mobicar

Home Què és mobicar? La nostra història
La nostra història

 

Any 1996

Sortint del tren un divendres a les 11 de la nit, m'han de venir a buscar a l'estació de Girona perquè a aquella hora ja no hi ha cap autobús que vagi fins a Banyoles. Espero durant 3/4 d'hora a l'estació, fa fred. Primer m'indigno de com n'és d'absurd tot plegat: de tots aquests cotxes que estan passant a buscar persones per l'estació, n'hi ha d'haver uns quants que van fins a Banyoles, i em pregunto: no seria possible un sistema de transport compartit que funcionés a través dels mòbils, per sms? Venir des de Banyoles fins a Girona a les 11 de la nit per anar a buscar a algú, si fa falta, es fa, però si hi hagués alguna manera de posar en contacte acompanyants i conductors gairebé tothom ho aprofitaria. I perquè no existeix això? No ho sé. És tècnicament possible? Crec que sí: trec un full de la carpeta i començo a fer un esbòs de com haurien de ser els sms, el registre a la pàgina, etc. Sí, sembla possible!

 

Any 1997

Banyoles_2BEls sopars amb la colla d'amics de Banyoles, en Miquel, en Narcís, en Néstor, en Quim, la Lídia, la Maria, la Glòria i els que em deixo. Sopars creatius, lúcids, oberts, plouen les idees, s'hi respira ganes de millorar el món amb noves propostes. Ajuden, motiven per tirar endavant algun dia el projecte mobicar.

  

 

Any 2001

Estic a la Universitat, a la classe de Transports II de l'Escola d'Enginyers de Camins, Canals i Ports. Tinc l'oportunitat d'aprendre conceptes i estratègies per poder aplicar algun dia a mobicar: el VdT (Valor econòmic del Temps perdut en retencions per exemple), nodes de comunicació, Hubs, sistema de cues,...

  

Any 2008

Estic al Brasil, després d'haver visitat les grans metròpolis Natal_BRASIL_1sudamericanes, decideixo quedar-me una setmana a Natal, paratge de palmeres, de dunes i de platges de sorra blanca. Tranquil·litat. Sol tropical i cel blau, segons la Nasa, el cel més clar de tot el planeta. Durant els matins, em quedo a l'hotel a treballar, a escriure amb el portàtil tot el que haurà de tenir l'invent mobicar. Les idees surten bé, la distància de la quotidianitat segur que hi ajuda. Aquí és on surt tot el que pots veure a la teva pantalla.

 

A la tornada del viatge, amb alguns pocs diners, decideixo tirar endavant el projecte.

 

Any 2010

Surten altres webs de transport compartit, però ens sembla que mobicar segueix donant una resposta més adequada a les necessitats de la gent, amb un enfocament clarament diferenciat basat en un sistema de reserva automàtic, amb pagaments dels viatges on-line, amb possibilitat d'enviar sms per tots aquells usuaris que encara no tenen smartphone, i amb una investigació constant sobre noves i futures possibilitats del transport compartit.

 

Any 2011

El dia 30 de desembre del 2011 finalitzem el procés per patentar el projecte mobicar,patent_pending i això vol dir que ja podem fer pública la web i la idea, de moment com a www.mobicar.cat, i en català, amb la intenció de traduir-la a l'anglès i al castellà properament.

I ara, a fer-ho saber a tothom. Esperem i desitgem que mobicar us ajudi a estalviar diners, i que serveixi  també per optimitzar els recursos productius del món per fer més lleugera la crisi, en especial d'aquest petit país, Catalunya, i d'aquesta gran ciutat, Barcelona!